Csókolom, megérkeztem

2013.03.03. 17:34

Még a legvisszahúzódóbb embernek is van legalább egy furcsa szokása, miszerint olykor véleményt alkot, extrém esetben nyilvánít is. A Dal mint műsor, erre igen kiváló lehetőséget biztosított, ugyanis a nyolcfős döntő mezőnyéből a zsűri négy lehetséges jelöltet tartott bent, akik közül a tv-nézők az ő saját kis szavazataikkal választhatták ki a győztes finalistát. Azt az előadót, előadást, azt a dalt, amely képvisel minket az Eurovíziós Dalfesztivál malmöi színpadán.

A szavazó nézőktől eltérően itt csak véleményt alkotok, mert most éppen olykor van.

A verseny korábbi szakaszából két színes dalra emlékszem vissza szívesen, Völgyesi Gabi és Janicsák Veca előadásaira. Veca egyébiránt sosem volt a kedvencem, de nem semmi kis dalt írt, még ha szokatlan szerkezetű, és nehezen fogyaszthatóra sikeredett is.

Ők nem fértek be a döntőbe, ami önmagában még nem katasztrófa, viszont a szélsőséges ízlésemmel nehezen emésztettem a Vastag fiúcska - szögmérővel és vonalzóval előadott - produkcióját. A zsűri szerint nagyszerű a dal, és remek előadás tanúi lehettünk. Elképzelni sem szeretném, hogy hangzott volna ugyanez a fegyelmezett ("tűpontos") előadás angolul... Ennél is értelmezhetetlenebb volt számomra Rácz Gergő szereplése. Az egyetlen érzés, amit közvetített, az az unalom volt, elejétől a végéig, ami műsorról műsorra erősödött. Tettem egy próbát, de ezúttal már nem bírtam végighallgatni sem. Dénes és Szilvi a Voice-ban nagyot énekeltek, de szerencsére a zsűri megóvta őket egy komolyabb kudarctól. Akit sajnálok, az Cserpes Laura, mert az ő dalát valahogy első hallásra is erősnek éreztem. Sajnos az előző előadásai még nem voltak kellően érettek a dalhoz, a kinti szerepléshez, bár megkockáztatom, hogy a műsorban tanúsított fejlődéséből kiindulva nem sültünk volna fel, és egy nagyon kellemes produkciónak szurkolhattunk volna.

Meglepetésemre Keresztes Ildikó (gyengébbre, lágyabbra átdolgozott dala) kimaradt a zsűri által javasolt négyesből, ahová Kállay-Saunders András, Radics Gigi, illetve más-más okból, de szintén meglepetésemre Vastag Tamás és ByeAlex fértek még be.

Radics Gigivel a műsor keretei között találkoztam először (bizony, van ilyen...), és a döntőben sem nyűgözött le egyáltalán. Lehet, hogy ez csak a dal miatt alakult így, elismerem ugyan a tehetségét, de nem tudom a tetszett szót ráerőltetni egyik előadására sem.

Kállay-Saunders András - még ha nem is szeretem, - vitathatatlanul nemzetközi előadó, a My baby angol változata egész kellemes dalocska, és mivel ez egy dalverseny, egyértelműen őt szántam volna négyőjük közül Malmöbe.

A nézők azonban másként érezték, megtörtént az extrém véleménynyilvánítás, a szavazatok alapján győztesként ByeAlexet üdvözölhettük a Kedvesem c. szerzeményével. Ha nem is gondolom olyan erősnek, határozottan tetszik, és sok sikert kívánok a fordításhoz és a kinti szerepléshez!

Nehéz lenne megosztóbb jelenséget találni, mint ő maga ezzel a dalocskával. Tagadhatatlanul bájos nóta, kedves és kellemes, szerethető. Itthon, sokaknak. Sokaknak viszont nagyon nem, hiszen a legkevésbé sem mainstream kategória. Alex már beköszönt a Csókolommal, és most kíváncsian várjuk, vajon mikor ejtik ki Svédországban búcsúzásként az ő művésznevét.

A bejegyzés trackback címe:

https://starbug.blog.hu/api/trackback/id/tr605114524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paulaner Shop - www.paulanershop.hu · http://www.paulanershop.hu 2013.03.03. 21:42:47

Alex most nekem olyan, mint a mesebeli szegény ember harmadik, legkisebb fia. Jött, látott, győzött és övé lett a fele királyság. A többit hagyjuk! :)
Én is kíváncsian várom a malmöi túrát.
süti beállítások módosítása