Zöld, de nem éretlen

2009.04.17. 10:52

Picit hosszabb kihagyás után nézzük, mi az aktuális teendőnk. Alig tér magához az ember a saját kis lelki világát bitorló események fojtásából, rögtön a kilátástalansággal szembesül, amint felnyitja a szemét. Talán nyissuk nagyobbra? Fene tudja, az a reménytelen, kizsákmányoló kakaskodás, amit most látunk, az nekem valahogy nagyon nem tetszik; egy próbát talán megér.

„Magyarországon a zöld ma „szitokszó”, felejtsük el a negatív beidegződéseket, amikor zöldprogramról, környezetvédelemről beszélünk. A világot ma egyszerre sújtja ökológiai, gazdasági és társadalmi válság. Meg kell tanulni globálisan gondolkodni, nem lehet egyiket a másik rovására „kezelni”, nem lehet a gazdasági kihívásokra a természeti erőforrások fokozottabb igénybevételével válaszolni.”

Szabó Tímea szavait idéztem, innen. Anélkül, hogy politikai kampányba keverednék, azért kicsit gondolkodjunk el, mielőtt kidobáljuk azokat a kis kékkel írt cédulákat (igen, az ajánlószelvények)! Hovatovább a jövőnkről van szó. Próbáljuk meg elhinni, hogy lesz, és ha néha teszünk érte, akkor talán meg is érjük. Hagyni, hogy megtörténjen, nem a legjobb választás. Legalább arra adjunk esélyt, hogy legyen választásunk. Ezt az esélyt a mai „elittől” nem kapjuk meg, nekünk is cselekednünk kell. Én nem küldenék senkit az utcára. Biztos vannak elegen, akik kint lesznek és hangot adnak nemtetszésünknek. Én inkább a jó döntésre bíztatnék mindenkit. "Lehet más, de nem értem?" Kicsit bóklásszunk a fenti linkeken elindulva, hogy legyen alapja annak a döntésnek. Aztán persze mindenki mérlegelheti, hogy neki mi a fontos; számítunk-e mindannyian, akarjuk-e nyitott szemmel, aktívan megélni a jövőnket.

A bejegyzés trackback címe:

https://starbug.blog.hu/api/trackback/id/tr511070400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.04.18. 14:10:42

Egyelőre nem győztek meg, de a környezetvédelem iránt elkötelezett emberként szeretném, ha a "zöld" megjelenne a közéletben. A nagy pártoknak ez soha sem volt fontos. Bár tisztában kell vele lenni, most az embereknek sem az.
süti beállítások módosítása