Történt egyszer - Te jó ég, ennek már 10 éve -, hogy egy elég lapos disco érdektelen világát otthagyva egyik nagyon kedves barátommal átballagtunk a közeli moziba, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megtekintsük az Ideglelés című borzalmat. Legalább tízen lehettünk a sorok között, de a film végeztével senki sem mozdult. Az a hangulat - hasonszőrű emberek kicsiny társaságával átélve az izgalmakat, - valahogy odaszögezett minket az egyébként csöppet sem kényelmes székekhez. Talán erre lehet azt mondani, hogy „átjött” a film. Azután persze sokan mondták azt is, hogy gagyi meg jót röhögtek az egészen, de ezeket leginkább otthoni megtekintés után hallottam. Ott a moziban ránk ült a történet, visszamentünk a társasághoz, de az este már nem a discoról szólt.

Azóta persze már rengeteg mozin vagyok túl, és most műfajban is teljesen más vizekre hajózunk. Egy nagy ugrással a Hét élet c. dráma szorító két órájára ugranék. Hétvégén volt szerencsém megnézni a filmet. Az szinte biztos, hogy ha tv-ben hasonló film kerül elém, elkapcsolok róla. Nem vagyunk hozzászokva ehhez a típusú filmhez még moziban sem, nemhogy a tv sodrásában. Ha valakinek megfelelően erős a lelki világa, be kell ülni a moziba és hagyni, hogy megtörténjen a film. Will Smith nagyot alakít, akkor is elhisszük, hogy szenved, ha nem tudjuk mitől. Persze minden kiderül és világos lesz… Illetve talán inkább sötét. Van, hogy az ember meghatódik egy filmen és bepárásodik a szeme. Ha ezt a filmet át tudod élni, nem fogsz könnyeket ejteni és hosszasan beszélgetni róla. A lelked, a szíved kap egy szorítást, amit magadban kell elrendezned és a megfelelő helyre tenned, mert valószínűleg soha nem fogod elfelejteni, hogy egyszer átélted ezt a filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://starbug.blog.hu/api/trackback/id/tr381089765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása