Lehet Más a Politika!

Szeretnénk hinni, hogy lehet másképpen politizálni, hogy lehet becsületből, őszintén beszélni, a köz érdekeit szem előtt tartva cselekedni. Tenni azért, hogy nekünk és ne csak nekik (értsd: pilitikai elit és köreik) legyen jobb.

Nem biztos, hogy a harci kiáltások, a vérlázítás a bölcs ember eszköze. Bár mindkét, uram bocsá' mindhárom oldalról látunk "nagy embereket" szónokolni, azért a java munka a háttérben zajlik csendben. Hogy az valóban hasznos legyen és tisztességesen follyék, azért tenni kell, változtatni kell, ez világos. Remélem az is egyre többek fejében válik világossá lassan, de még időben, hogy nem habzó szájú korcs kutyákra hataloméhes szónokokra van szüksége ennek a betegeskedő országnak, hanem értelmes, tiszta és józan emberekre.

Ne engedjük magunkat megtéveszteni. Nézzünk a hangzatos jelszavak mögé, milyen szándék, milyen cél vezérli a vezéreket, s csak azután döntsünk, ki mellé állunk. Ne megváltást keressünk, ne a düh vezéerljen, hanem a jóakarat és az értelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://starbug.blog.hu/api/trackback/id/tr61878332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet, hogy Túl Más ez a Politika? 2010.03.31. 08:48:02

Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel ők maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.  (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk &quo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iq-budapest 2010.04.03. 10:28:56

Ez mind szép és jó, de vajon igaz? Vajon lehet más a politika Kóka Jánossal? hvg.hu/itthon/20100401_koka_janos_szdsz_lmp

starbug · http://www.starbug.hu/ 2010.04.03. 10:57:03

@iq-budapest: Bízz magadban! Ha - egyébként valószínűleg helyesen - úgy érzed, hogy „ez mind szép és jó”, akkor mi zavar Téged? A kacsaszagú pletykák, vagy Kóka János pártállása? Az LMP-t nagyon nehéz kikezdeni, általában nem sikerül sem szakmán belül, sem sajtóban, mert meglehetősen logikusan képviselik azt, amit kidolgoztak, az pedig van olyan alapos és racionális, hogy még felkészülten se lehessen belekötni. Eddig minden sajtó-próbálkozás rágalom szintjén maradt avagy kiderült, hogy kacsa volt. Az más kérdés, hogy ki mit gondol, ki hogyan látja a jövőt. Az LMP egy lehetséges és működőképesnek tűnő alternatívát képvisel, amivel „természetszerűleg” nem mindenki ért egyet. Manapság amúgy is „sikk” támadni és rágalmazni; így ha már léteznek, akármennyire is nehéz, valahogy ki kell őket kezdeni, hiszen annál nagyobb szenzáció ez egy médiumnak.
Más pártokon belül pedig nyilvánvalóan mindenkinek meg van a véleménye a többi pártról, ettől a véleménytől még nem lesz senki tag az LMP-ben, bármennyire is szeretne vagy szeretné azt láttatni a lejárató média. Különösen nem Kóka-szintű egyének. Utána lehet járni, hogy ki, mikor, hol és milyen szinten politizált korábban az LMP színeiben indulók közül. A magát új erőként leíró pártokat nézve ők a legtisztábbak, ez is támadhatatlan. A politikai beállítottságuk - mondhatni egy része - miatt még nem lesznek SZDSZ utódpárt. A Jobbik sem egy harapósabb Fidesz. A Lehet Más a Politika, bár fiatal, nem most alakult, nem egykori szadeszesek töltötték fel. Az egy dolog, hogy mellettük már röpképtelenné váltak a madarak és hervadni látszik a húsvéti ibolya…
süti beállítások módosítása